Fürjes termékek

Fürjtojás

A fürjtojás ínyencségnek számító tojásfajta. A fürjtojás igen apró méretű, héja fehér alapon barna pettyes, de a színe és rajzolata mindig más, alakja megegyezik a normál tojáséval. Méretét és bel tartalmát tekintve egy tyúktojás 4-5 darab fürjtojásnak felel meg, viszont a fürjtojásnak jóval nagyobb a vitaminértéke. Minimális koleszterintartalma és szalmonellamentes tulajdonsága miatt nyugodtan fogyasztható nyersen is. A fürjtojás héja könnyen emészthető, koncentrált kalciumforrás. Helyesen tárolt sérülésmentes fürjtojás szobahőmérsékleten 1 hónapig, hűtőben akár 2 hónapig is tárolható. A fürjtojás a tyúktojáshoz viszonyítva ötször több foszfort, hétszer több vasat és szinte tízszer több B- vitamin-komplexet tartalmaz. Jelentős mennyiségben A, C, D3, E vitaminokat, kalciumot, káliumot, rezet, fluoridot, vasat, mangánt, molibdént, foszfort, ként, cinket tartalmaz.

A fürjtojás kúraszerű fogyasztása jótékony hatással van az emberi szervezetre, számos betegség megelőzésében és kezelésében alkalmazható.

A fürjtojás kúra segít a magas vérnyomás, gyomorfekély, emésztési zavarok, a máj betegségei, cukorbetegség, allergiák, asztma, vérszegénység, nemi impotencia, köszvény, migrén, neuraszténia, koleszterin, érelmeszesedés, kóros elhízás, szénanátha, vesebántalmak kezelésében.

A fürjnek sem a tojása, sem a húsa nem tartalmaz szalmonellát.

Füstölt-főtt fürjtojás

A főtt-füstölt fürjtojás önmagában fogyasztva is igazi kuriózum, de felhasználható levesbetétként, hidegtálak, saláták kiegészítésére.

A főtt füstölt fürjtojásokat különféle ízesítésű olajjal öntjük fel, mely aztán szintén felhasználható saláták ízesítésére, illetve sütéshez, pörköltalapokhoz. Használatával az ételek jellegzetesen egyedi füstölt ízt kapnak.

Jelenleg natúr, lilahagymás és chilis ízesítésű füstölt fürjtojást kínálunk.

Kiszerelés: 200 ml-es üvegben 12 db fürjtojás.

Kizárólag természetes összetevőkből készül, tartósítószert, illetve mesterséges összetevőket, színezéket nem tartalmaz.